Domů / Knihy / Populárně naučná pro dospělé / Kuchařky & nápoje / Kuchařky osobností

Čtyři roční období na talíři - Jaroslav Sapík; Jiří Babica


Žádné hodnocení. Kód: P213066 Produktové číslo: 9788072815098
Kniha, EMINENT, dotisk 2016, Jaroslav Sapík; Jiří Babica
Produkt již není v prodeji
Čtyři roční období na talíři - Jaroslav Sapík; Jiří Babica

Životním posláním autorů této jedinečné knihy je vaření. Poprvé se potkali v roce 1978, na Václavském náměstí v kuchyni hotelu Ambassador, kde byl Jaroslav šéfkuchařem a Jiří k němu nastoupil jako kuchařský talent. „Byl to náš progresivní elév,“ vzpomíná nestor českých kuchařů a jeho kolega doplňuje: „Už tehdy jsem si uvědomil, že se pro tohle povolání narodil.“

 Jejich životní cesty se pak obloukem osudově protnuly na Barrandově. Čtyři roční období jsou jejich prvním společným knižním projektem. Jaroslav Sapík, špička v kuchařském oboru a propagátor české kuchyně doma

i v zahraničí, vaří pro širokou veřejnost a hlavně pro hosty ve svojí rodinné restauraci. Jiří Babica je jeden z našich nejoblíbenějších televizních kuchařů a jeho doménou je vaření určené pro všechny. „Vždycky jsem chtěl, aby si moje recepty zvládnul připravit každý doma sám a měl z vaření radost.“

 

Rytmus střídajících se ročních období provází i jejich společnou knihu a lahodně se vine celým rokem. Používají při tom hodně surovin, které jsou v dané roční době přirozeně dostupné a patří do ní. K jaru patří kozí sýr, mladé telecí nebo šťovík, k létu třešně a ryby, k podzimu švestky a zvěřina – a zima, to je samozřejmě česká zabijačka. Pokud tomu rozumíte, stane se vám tato kniha radostí i inspirací.

 

Specifikace
Autor Jaroslav Sapík; Jiří Babica
Nakladatel EMINENT
Rok vydání 2016
Dotisk 2016
Počet stran 200
Jazyk CZE
Druh Kniha
Vazba Pevná bez přebalu lesklá
Rozměry 26 x 18 x 1 cm
ISBN 978-80-7281-509-8
Váha 0.7210000
Dostupnostní hlídací pes

Rádi vás budeme informovat o naskladnění produktu.

captchaZobrazit jiný kód
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.