Domů / Knihy / Beletrie pro dospělé / Romány, povídky, novely / Romantika

Divné dny - Láska v pěti novelách - Etela Farkašová; Markéta Hejkalová; Věra Nosková


Žádné hodnocení. Kód: P201041 Produktové číslo: 9788086026763
Kniha, Hejkal, 2016, Etela Farkašová; Markéta Hejkalová; Věra Nosková
Dostupnost: externí sklad 22 ks
Vše 10 %
Cena před slevou: 289 Kč
Ušetříte: 29 Kč
Zlevněno z 289 Kč (Naše normální cena.)
nyní jen 260 Kč , plus doprava
Doba dodání: 2 - 5 Dnů
 
Divné dny - Láska v pěti novelách - Etela Farkašová; Markéta Hejkalová; Věra Nosková

Kniha Divné dny s podtitulem Láska v pěti novelách přináší pět příběhů žen, do jejichž spokojených životů náhle zasahuje krize v pěti různých podobách.

Jádrem knihy je novela Hany Pražákové (1930 - 2010) Divné dny. Hana Pražáková byla známá jako autorka knih pro děti a dívky, po roce 2000 zaujala memoárovou prózou z padesátých let Nadějí tu žijem (v níž líčí věznění svého otce, spisovatele Františka Křeliny, a život jeho rodiny tzv. na svobodě). Divné dny byly napsány už v roce 1992 a dosud nevyšly mj. proto, že byly na samostatnou knihu příliš krátké. Redaktorka knihy Markéta Hejkalová (dcera Hany Pražákové) proto oslovila několik dalších spisovatelek, v jejichž díle jsou také hlavními postavami ženy a pro jejichž texty je důležitá naděje. Výsledkem je tato kniha, obsahující kromě titulní novely příběhy Etely Farkašové, Věry Noskové, Markéty Hejkalové a Evy Tvrdé.

Jejich společným tématem je krize, která náhle zasahuje do klidného běhu všedních dní.

Hana Pražáková píše ve čtivé titulní novele Divné dny o nevěře, hrozící rozbít dosud šťastnou rodinu, ale píše o ní s pochopením pro všechny zúčastněné a dokonce s dávkou humoru. Slovenská spisovatelka Etela Farkašová v novele Na rubu plátna vypráví o neblahém rodinném dědictví, které zasahuje do života mladé dvojice. V jejím textu nechybí tragická hloubka, ale ani naděje. Kratší novela oblíbené Věry Noskové b>Něco se musí stát aneb Význam počítače v rodinných vztazích, plná humoru a ironie, líčí složitý vztah matky a dcery a jejich soupeření o jednoho muže. Markéta Hejkalová píše v novele Jednoho dne o lásce, která nemůže přežít v každodenním světě. Do banálního příběhu nevěry vstupuje několik nečekaných událostí a celá situace se ocitá v jiném světle. Eva Tvrdá vypráví ve velmi čtivé novele Slunce a piškoty o zlých anonymních dopisech, které náhle vtrhnou do života jedné spokojené ženy.
 

Specifikace
Autor Etela Farkašová; Markéta Hejkalová; Věra Nosková
Nakladatel Hejkal
Rok vydání 2016
Počet stran 216
Jazyk CZE
Druh Kniha
Vazba Pevná bez přebalu matná
Rozměry 20,8 x 13,3 x 2,2 cm
ISBN 978-80-86026-76-3
Váha 0.3280000
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.