Domů / Knihy / Učebnice, odborná literatura / Medicína, zdravotnictví / Klasická medicína

Familiární hypercholesterolemie - Richard Češka


Žádné hodnocení. Kód: P184482 Produktové číslo: 9788073878436
Kniha, Triton, 2015, Richard Češka
Dostupnost: externí sklad 70 ks
Vše 10 %
Cena před slevou: 179 Kč
Ušetříte: 18 Kč
Zlevněno z 179 Kč (Naše normální cena.)
nyní jen 161 Kč , plus doprava
Doba dodání: 2 - 5 Dnů
 
Familiární hypercholesterolemie - Richard Češka

Familiární hypercholesterolemie je příkladem modelu rozvoje aterosklerózy, který nám poskytla sama příroda. Kniha, kterou držíte v ruce – první publikace po téměř padesáti letech věnovaná tomuto tématu –, ukazuje vztah hypercholesterolemie a vzniku kardiovaskulárních onemocnění i možnosti léčby. Reflektuje poslední vývoj farmakoterapie hypercholesterolemie od statinů, ezetimibu či pryskyřic k nejnovějším, subkutánně podávaným lékům, ovlivňujícím PCSK9. Poklesy LDL-C o 60 % jsou ohromující, stejně jako je nečekaná dobrá spolupráce nemocných při parenterální medikaci.

Významná část knihy je věnována časné diagnostice familiární hypercholesterolemie a síti specializovaných center projektu MedPed, kde jsou zachycovány tisíce nemocných s heterozygotní formou a dokonce i homozygoti familiární hypercholesterolemie. Seznam těchto center je cenný pro každého lékaře v praxi, stejně jako podrobný popis klinického obrazu familiární hypercholesterolemie. Autoři vycházejí ze zkušeností jednoho z největších center pro familiární hypercholesterolemii na světě, speciální části jsou věnovány genetice, léčbě LDL aferézou, kaskádovému skríningu i léčbě v dětském věku. Přesto bude asi většina čtenářů nejčastěji otevírat stránky věnované diagnostice, vyhledávání a léčbě familiární hypercholesterolemie, stejně jako popisu klinického obrazu.

I když je publikace maximálně stručná, obsahuje i základní přehled moderní literatury a mezinárodních doporučení týkajících se familiární hypercholesterolemie.

 

Specifikace
Autor Richard Češka
Nakladatel Triton
Rok vydání 2015
Počet stran 160
Jazyk CZE
Druh Kniha
Vazba Brožovaná bez přebalu lesklá
Rozměry 20,2 x 14,1 x 1 cm
ISBN 978-80-7387-843-6
Váha 0.2790000
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.