Domů / Média / Audio CD / Hudba na CD

Má hra 1969-2018 - Radim Hladík


Žádné hodnocení. Kód: P286103 Produktové číslo: 099925651626
Médium CD, Supraphon, 2018, Radim Hladík
Dostupnost: externí sklad 8 ks
Vše 10 %
Cena před slevou: 649 Kč
Ušetříte: 65 Kč
Zlevněno z 649 Kč (Naše normální cena.)
nyní jen 584 Kč , plus doprava
Doba dodání: 2 - 5 Dnů
 
Má hra 1969-2018 - Radim Hladík

Mimořádná vzpomínka na mimořádného muzikanta.

Necelé dva roky poté, co nás navždy opustil, je tu velký výběr z hudebního odkazu Radima Hladíka. Proslul především jako brilantní elektrický a akustický kytarista, byl však také skladatelem, aranžérem, producentem, kapelníkem a člověkem s neúnavnou chutí spolupracovat na zajímavých projektech. Řadu z nich se snaží zachytit tato rozsáhlá kompilace, nabízející nahrávky z období let 1969 až 2018, tedy od Blue Effektu až po aktuální vzkříšení nově objevených záznamů. Bez Zlaty Hladíkové jako organizátorky akce a Radima Hladíka ml. jako pečlivého hledače a zvukového upravovatele desítek, ba stovek hodin muziky by se to nepodařilo.

Výběrem obsahu jednoho cédéčka a sleevenotes přispěl Pavel Víšek, grafikovi Lukáši Fišárkovi radou a ilustracemi prospěl jeho strýc Petr Sís. Mnozí Radimovi spolupracovníci a přátelé umožnili využít nahrávek méně známých nebo občas vůbec poprvé zveřejněných. Pro všechny zúčastněné to byla srdeční záležitost.

Podařilo se tak vytvořit čtyři dramaturgicky soudržné CD celky, neoddělené však stylově a personálně zcela rezolutně, lidé a hudba se tam občas prolínají:  Jsou to 1. Blue Effect, 2. Spolupráce, 3. Filmy a 4. Projekty. Jde o ukázky z tvorby typově tak různé jako je zásadní rock, občas s jazzovými vlivy, kvalitní poprock, překvapivý folk, filmová hudba pro slavné i pozapomenuté snímky, scénická divadelní hudba, ambientní a jiné speciální projekty.

Šíře Radimova záběru byla obdivuhodná, poznatelnost jeho hry okamžitá. Právem se tedy 4CD box jmenuje tak, jak se jmenuje, podle jedné z kytaristových nejslavnějších kompozic. Základ kompilace vznikal již v roce 2016 k Hladíkovým sedmdesátinám, ale on sám přípravy zastavil ve chvíli, kdy cítil, že tuhle práci už nedokončí. Je smutné, že dílo se podařilo zrealizovat už bez něj. Je skvělé, že se to stalo v podobě alespoň naznačující mnohost Radimova talentu.
       
       
 

Specifikace
Autor Radim Hladík
Nakladatel Supraphon
Rok vydání 2018
Jazyk CZE
Druh Médium CD
Vazba CD
Rozměry 13,6 x 13,4 x 2 cm
Váha 0.1420000
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.