Domů / Mapa, atlas, průvodce / Průvodce svět

Nepál - Turistický průvodce - Charles Young; Shafik Meghji


Žádné hodnocení. Kód: P204248 Produktové číslo: 9788074629631
Mapa knižní, JOTA, 2016, Charles Young; Shafik Meghji
Dostupnost: externí sklad 22 ks
Vše 10 %
Cena před slevou: 598 Kč
Ušetříte: 60 Kč
Zlevněno z 598 Kč (Naše normální cena.)
nyní jen 538 Kč , plus doprava
Doba dodání: 2 - 5 Dnů
 
Nepál - Turistický průvodce - Charles Young; Shafik Meghji

Nepál si většina turistů spojuje hlavně s horami. A právem, neboť malá země sevřená v úzkém pásu mezi Indií a Tibetem se pyšní nejvyšší a nejúchvatnější částí Himálaje. Současně ale láká neskutečně pestrou paletou dalších zajímavostí, buddhistickými kláštery, skvostnými středověkými městy, národními parky s bohatou faunou a flórou či bujarými oslavami. Toto kompletně přepracované osmé vydání představuje Nepál v celé šíři – a navíc v něm najdete část věnovanou turistice s popisem řady nejlepších treků.

V úvodní části průvodce najdete základní fakta o zemi, tipy na nejzajímavější trasy a praktické rady a pokyny, například jak se do Nepálu dostanete, kdy je nejvhodnější doba k návštěvě, i jak se v této kulturně odlišné zemi chovat.

Vlastní průvodce je rozdělen do devíti kapitol podle regionů a podle zaměření turistů – zda preferují trekking, výpravy na nepálské řeky či cyklistiku – to vše s důkladným popisem památek a přírodních krás. Najdete zde také podrobné mapky a aktuální informace o ubytování, stravování, kultuře a dopravním spojení.

V části Souvislosti se seznámíte s historií této pozoruhodné země, se zde žijícími početnými národnostními skupinami a jejich náboženstvím, o prolínání hinduismu, buddhismu a animismu a nechybí ani zevrubný popis nepálské flóry a fauny a stručné seznámení se základy nepálštiny.

Průvodce ocení zejména cestovatelé, kteří se chtějí po Nepálu pohybovat samostatně, ale využijí ho též organizovaní turisté. Ať už se tedy rozhodnete pro výpravy do hor, nebo dáte přednost poznávání měst překypujících architektonickými památky, jako jsou Káthmándú či Pátan, pomohou vám naše rady k tomu, abyste si s sebou odnesli co nejvíce zážitků.

Specifikace
Autor Charles Young; Shafik Meghji
Nakladatel JOTA
Rok vydání 2016
Počet stran 456
Jazyk CZE
Druh Mapa knižní
Vazba Brožovaná bez přebalu lesklá
Rozměry 19,9 x 13,2 x 2 cm
ISBN 978-80-7462-963-1
Váha 0.4860000
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.