Domů / Knihy / Učebnice, odborná literatura / Středoškolská výuka / Jiné předměty

Občanský a společenskovědní základ Politologie Člověk v mezinárodním prostředí - učebnice - Tereza Köhlerová; Marek Moudrý


Žádné hodnocení. Kód: P174841 Produktové číslo: 9788074021633
Kniha, Computer Media, dotisk 2018, Tereza Köhlerová; Marek Moudrý
Produkt již není v prodeji
Občanský a společenskovědní základ Politologie Člověk v mezinárodním prostředí - učebnice - Tereza Köhlerová; Marek Moudrý

Politologie je velmi starou naukou, jejíž kořeny sahají až do starověkých říší. Význačného rozmachu doznala za středověku a novověku. V 19. a 20. století byly položeny základy moderní politologie, z jejíchž poznatků se čerpá i v současnosti. Politologie se dotýká všech oborů lidské činnosti a také života každého člověka.

Posláním první části učebnice je poskytnout základní přehled o problematice politologie a seznámit čtenáře se základními pojmy, skutečnostmi a oblastmi politologie. Témata v učebnici přispívají k vytvoření základní podoby politického povědomí.

Druhá část, "Člověk v mezinárodním prostředí" se zabývá strukturami mezinárodních organizací, evropskou integrací a poznáním Evropské unie a principů na kterých funguje. Neopomíjí ani současná žhavá témata, jako je globalizace, konzumní společnost nebo trvale udržitelný rozvoj. Titul zohledňuje stanovený obsah učiva vycházející z RVP Občanský a společenskovědní základ. Učivo však bude vyhovovat i těm školám, které mají ve vzdělávacím plánu zařazenu výuku práva.

Specifikace
Autor Tereza Köhlerová; Marek Moudrý
Nakladatel Computer Media
Rok vydání 2015
Dotisk 2018
Počet stran 104
Jazyk CZE
Druh Kniha
Vazba Brožovaná bez přebalu lesklá
Rozměry 30,1 x 21,3 x 0,7 cm
ISBN 978-80-7402-163-3
Váha 0.3300000
Dostupnostní hlídací pes

Rádi vás budeme informovat o naskladnění produktu.

captchaZobrazit jiný kód
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.