Domů / Knihy / Učebnice, odborná literatura / Všeobecné a ostatní

Orbis Pictus Další výbor z Komenského - Svět v obrazech pro nejmenší 2. díl - Jan Amos Komenský; Václav Sokol


Žádné hodnocení. Kód: P286164 Produktové číslo: 9788087938713
Kniha, Machart, 2018, Jan Amos Komenský; Václav Sokol
Dostupnost: externí sklad 29 ks
Vše 10 %
Cena před slevou: 229 Kč
Ušetříte: 23 Kč
Zlevněno z 229 Kč (Naše normální cena.)
nyní jen 206 Kč , plus doprava
Doba dodání: 2 - 5 Dnů
 
Orbis Pictus Další výbor z Komenského - Svět v obrazech pro nejmenší 2. díl - Jan Amos Komenský; Václav Sokol

Další aktuální výbor z unikátní obrazové učebnice Jana Amose Komenského doplněný novými ilustracemi Václava Sokola se snaží zprostředkovat „svět v obrazech“ současnému dětskému čtenáři. Kniha navazuje na předchozí úspěšný první díl a přináší další nové obrázky a nové situace ze světa, který nás obklopuje.


Kniha představuje Komenského texty v modernizované češtině, doplňuje je anglickým překladem a také originální latinou. Kniha tak může směle sloužit i původnímu záměru svého autora – může mladému čtenáři otevírat okno do světa cizích jazyků.
 

Redaktoři nového vydání Orbis pictus se po čtyřech stoletích obracejí v doslovu k jejímu autorovi s velkým poděkováním...
 

Milý Jane Amosi,
Tvoje knížka Orbis pictus (Svět v obrazech) se stala nejznámější a historicky nejúspěšnější učebnicí pro děti. Během téměř čtyř století, která nás dělí od jejího napsání, vyšla v mnoha vydáních. Nakladatelé přizpůsobovali výběr témat dějinám, edice se lišily jazykem i počtem kapitol, původní rytiny nahradily litografie, vynálezy si vynutily dopsání nových kapitol.
Nadčasová je pobídka: Uč se moudrým býti. Přivádíš děti na úžasnou cestu poznávání. Učíš děti svět pojmenovávat, správně rozlišovat, všímat si detailů. Zdůrazňuješ potřebu poznání v různých jazycích.
Malíř Václav Sokol našel Tvůj Orbis pictus jako dítě v knihovně svých rodičů. Podle barvotisků z roku 1883 nakreslil pastelem dvanáct obrazů. Do nich jsme vsadili číslice a ve třech sloupcích český, anglický a latinský text.
Češtinu jsme přiblížili dnešním dětem větnou skladbou a některými slovy, ponechali jsme však starobylé kouzlo původního textu. Angličtina je naopak jednoduchá a moderní.
Věříme, že s nejmladšími dětmi si knížku budou prohlížet rodiče a hledat společně číslice v obrázcích. Starší děti si přečtou krátké texty samy a časem se odváží i na angličtinu. Mohou přemýšlet, které obrazy se od Tvých dob nezměnily a které jsou nové, v latině objevovat slova, jež znají z jiných jazyků.
Svět v obrazech pro nejmenší je drobným vhledem do uspořádaného světa, který dětem v Orbis pictus představuješ. Malíř Václav Sokol překreslil obrázky, které ho přitahovaly. Jednoduchá krása jeho obrazů podtrhuje roli smyslů v procesu poznání.
S díky Tvoji vděční redaktoři

 

Specifikace
Autor Jan Amos Komenský; Václav Sokol
Nakladatel Machart
Rok vydání 2018
Počet stran 14
Jazyk CZE
Druh Kniha
Vazba Spirálová, kroužková
Rozměry 23,3 x 23,6 x 1,2 cm
ISBN 978-80-87938-71-3
Váha 0.2430000
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.