Domů / Knihy / Beletrie pro dospělé / Scénáře, eseje, úvahy

Sokrates na rovníku - Rodinné reportáže - Tomáš Zmeškal


Žádné hodnocení. Kód: P163520 Produktové číslo: 9788087886007
Kniha, Mishkezy, 2013, Tomáš Zmeškal
Dostupnost: externí sklad 9 ks
Vše 10 %
Cena před slevou: 259 Kč
Ušetříte: 26 Kč
Zlevněno z 259 Kč (Naše normální cena.)
nyní jen 233 Kč , plus doprava
Doba dodání: 2 - 5 Dnů
 
Sokrates na rovníku - Rodinné reportáže - Tomáš Zmeškal

Pátrání je věc ošemetná a nesmírně nejistá, člověk nikdy neví, co ho potká na cestě, po níž se vydal, jaká skrytá zákoutí poodhalí, zda se mu v nich bude líbit, nebo zda nakonec nebude zatrpkle proklínat své rozhodnutí. Zvláště pokud se rozhodne hledat vlastního otce. Právě na takovou cestu po stopách svého otce, pocházejícího z Konga, nás ve své nové knize Sokrates na rovníku bere Tomáš Zmeškal.

Na rozdíl od svých předchozích románů popisuje v tomto příběhu osudy svých rodičů a prozrazuje něco i o sobě. Jako zkušený vypravěč s osobitým stylem se však intuitivně vyhýbá pouhému líčení klasické rodinné historie a vypráví například i o historických přešlapech, jichž se ještě na přelomu 19. a 20. století dopouštěly některé evropské státy vůči Africe a jejím národům. Teprve z tohoto prolnutí obou příběhů, oné komorní zprávy o otci a rodině s dějinami kulturního střetu, vzniká výsledný tvar Sokrata na rovníku, soubor deníkových zápisků, vzpomínek, úvah a rodinných reportáží.

Znovu se zde ukazuje, že hledání je pokaždé činností nanejvýš komplexní, že nestačí pátrat v matrikách a sestavovat rodokmeny. Kdo chce skutečně pochopit, odkud přichází, musí umět dočasně opustit sebe a odvážit se k hlubšímu ponoru, ke společnosti, k zemi a dějinám. Teprve poté vzniká celistvý obraz o nás, o naší minulosti i o těch, kteří nás přivedli na svět.

Specifikace
Autor Tomáš Zmeškal
Nakladatel Mishkezy
Rok vydání 2013
Počet stran 198
Jazyk CZE
Druh Kniha
Vazba Pevná s přebalem matná
Rozměry 20,8 x 13,4 x 1,8 cm
ISBN 978-80-87886-00-7
Váha 0.3220000
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.