Domů / Knihy / Beletrie pro dospělé / Romány, povídky, novely / Společenský román

Velká láska - Balla


Žádné hodnocení. Kód: P282109 Produktové číslo: 9788089973064
Kniha, Větrné mlýny, 2018, Balla
Dostupnost: externí sklad 10 ks
Vše 10 %
Cena před slevou: 199 Kč
Ušetříte: 20 Kč
Zlevněno z 199 Kč (Naše normální cena.)
nyní jen 179 Kč , plus doprava
Doba dodání: 2 - 5 Dnů
 
Velká láska - Balla

Za dveřmi kanceláře sebou sekl. Lékař zkonstatoval, že šlo o běžnou slabost. To se stává, nikdo neví, kdy a proč. Náhodou? Smutně se na lékaře podíval:

"Myslím, že mě řídí na dálku. Neumím to dobře popsat, oni nechtějí být dobře popsaní. Kdykoliv mě vypnou a není vyloučené, že mě po příštím vypnutí už nezapnou. Někdy vůbec necítíme, že jsme řízeni zvenčí, ani já to necítím pokaždé, ale to, že něco necítím, mě neoklame! Dokud tamti potřebují moji mysl, pokyny přicházejí, ale potom otočí vypínačem a vy to nazvete alzheimer, demence a co já vím jak ještě. Tělo, které patřilo k mysli, uklidí do země, na to jsou rituály. Tradice! Pane doktore, včera jsem viděl film Stoker, hlavní postava v jedné scéně, nevím, proč to bylo v kuchyni, četla Encyklopedii pohřebních rituálů. Povím vám, užitečná četba!"

Lékař mu poklepal na rameno:

"Říkáte, že s vámi manipulují, ale ve skutečnosti si jen strašně moc přejete, aby s vámi manipulovali. Bojíte se prázdnoty, do které se propadáte, když si uvědomíte, že nad vámi nikdo není. Jak zoufale si přejeme, aby nad námi někdo byl! Aby se ukázalo, že celý ateismus je humbuk! Strach a bludy křečovitě vydáváme za ctnost, za projev pokory, úcty k tradicím, za pravé poznání. Bůh, Bach, luteránství, katolicismus, hodnoty, láry fáry!"

"Opravdu mě používají. A netýká se to jen mysli. Když se jim zachce, vyndají mi orgány a pošlou je do Albánie. Anebo spíš do Kosova. Proto naše vláda neuznává Kosovo. Tak mě chce ochránit. Dělá, co může. Bojí se o moje komponenty, například o játra, ale musí to tajit, v rámci mezinárodně-právní korektnosti, proto někdy na těch tiskovkách vzniká dojem, že vláda lže, že pan premiér je zlý, ale on je dobrý, on mě chrání, chápejte, jako občana!"

"Vyšetříme vás, dobře? Zavolám sestřičku. Potom nasadíme léky."

Specifikace
Autor Balla
Nakladatel Větrné mlýny
Rok vydání 2018
Počet stran 144
Jazyk CZE
Druh Kniha
Vazba Pevná bez přebalu lesklá
Rozměry 18 x 11,5 x 2 cm
ISBN 978-80-89973-06-4
Váha 0.2120000
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.