Domů / Knihy / Učebnice, odborná literatura / Všeobecné a ostatní

Zpracování osobních údajů obcemi - Václav Bartík; Eva Janečková


Žádné hodnocení. Kód: P139770 Produktové číslo: 9788073579623
Kniha, Wolters Kluwer, Václav Bartík; Eva Janečková
Dostupnost: externí sklad 3 ks
Vše 10 %
Cena před slevou: 435 Kč
Ušetříte: 44 Kč
Zlevněno z 435 Kč (Naše normální cena.)
nyní jen 391 Kč , plus doprava
Doba dodání: 2 - 5 Dnů
 
Zpracování osobních údajů obcemi - Václav Bartík; Eva Janečková

Nová publikace na velmi aktuální téma zpracování osobních údajů podrobně informuje, jaké jsou povinnosti obcí při zpracování osobních údajů při své práci, např. při zveřejňování na úřední desce, při zpracování agendy přestupků a také v případě instalace kamerových systémů atd.

Je skutečností, že obce, resp. obecní úřady, jsou významným správcem osobních údajů, což ostatně plyne z jejich poslání a úkolů, které musí plnit na úseku veřejné správy v širokém slova smyslu. Obce jsou také subjektem, kterému je do vínku svěřena péče o všestranný rozvoj svého území a potřeby svých občanů a rovněž při plnění svých úkolů chrání veřejný zájem. Obce jsou nadány širokou samostatnou působností a jsou jí, resp. obecním úřadům, svěřovány v přenesené působnosti i významné úkoly v oblasti veřejné správy. To vše pak jednoznačně znamená, že prvkem, který se aktivitami obce táhne jako červená nit, je občan, obyvatel obce, nebo také chceme-li fyzická osoba, v terminologii zákona o ochraně osobních údajů. Ochranu soukromí při zpracování osobních údajů pak upravuje právě zákon o ochraně osobních údajů, který v souladu s právem Evropských společenství, mezinárodními smlouvami, kterými je Česká republika vázána, upravuje práva a povinnosti při zpracování osobních údajů a stanoví podmínky, za nichž se uskutečňuje předávání osobních údajů do jiných států. A právě obce jsou subjekty, které v postavení správce (výjimečně zpracovatele) s osobními údaji nakládají.

Na řadu z výše uvedených aspektů upozorňuje tato publikace.
Autoři publikace na průřezu řady typických i méně typických činností a aktivit obcí ukazují, jak mnohovrstevná a někdy i složitá je ochrana osobních údajů v aplikační praxi.

Specifikace
Autor Václav Bartík; Eva Janečková
Nakladatel Wolters Kluwer
Počet stran 152
Jazyk CZE
Druh Kniha
Vazba Brožovaná bez přebalu lesklá
Rozměry 20,5 x 14,5 x 1 cm
ISBN 978-80-7357-962-3
Váha 0.2350000
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.