Domů / Knihy / Populárně naučná pro dospělé / Kuchařky & nápoje

Obilovinová kuchařka - od polévek po dezerty - Petr Klíma


Žádné hodnocení. Kód: P362453 Produktové číslo: 9788088244233
Kniha, Smart Press, 2021, Petr Klíma
Dostupnost: externí sklad 100 ks
Vše 10 %
Cena před slevou: 449 Kč
Ušetříte: 45 Kč
Zlevněno z 449 Kč (Naše normální cena.)
nyní jen 404 Kč , plus doprava
Doba dodání: 2 - 5 Dnů
 
Obilovinová kuchařka - od polévek po dezerty - Petr Klíma

Konzumace výrobků z obilovin, především těch z pšenice, bývá spojována s různými zdravotními riziky a obezitou. Řada lidí dnes řeší také některou z forem intolerance lepku. Obiloviny ale zdaleka nejsou jen produkty z bílé pšeničné mouky, nudné „zrní“ nebo prázdné sacharidy… Třetí kniha veganského šéfkuchaře Petra Klímy představuje tuto důležitou skupinu rostlinných surovin v úplně jiném a lákavém světle.

Hlavní roli zde hrají tradiční i méně známé druhy obilovin a pseudoobilovin, včetně těch bezlepkových – ale v jejich přirozené, průmyslově co nejméně upravené, a tedy výživné podobě: plné vlákniny, minerálů, bílkovin a zdravých tuků. Existuje tolik druhů a tolik možností zdravého a kreativního zpracování! Zapojte je s pomocí pestré palety skvělých receptů do svého každodenního jídelníčku!

ŠPALDA, ČERVENÁ PŠENICE, KAMUT, PŠENICE OZIMÁ, JEČMEN, ŽITO, OVES, JÁHLY, POHANKA, KUKUŘICE, RÝŽE MNOHA DRUHŮ, QUINOA, AMARANT, ČIROK

  • krémové a lehké polévky, originální pomazánky, saláty, placky a tataráky, knedlíky, noky či halušky, risotta, zapékané pokrmy a další rozmanité hlavní chody, ale i snídaňové kaše, palačinky, moučníky, energetické tyčinky a sušenky
  • celá zrna, klíčky, vločky, celozrnná mouka, bulgur, kuskus, polenta, těstoviny
  • přehledné a inspirativní představení jedné (pseudo)obiloviny za druhou, doplněných spoustou lokální zeleniny, čerstvých bylinek, sezonního ovoce a voňavého koření


recepty plné chuti, živin a vlákniny, včetně bezlepkových variant, a naopak bez masa, mléka, vajec i cukru

 

AUTOR KNIHY PETR KLÍMA
Autor blogu greenwayfood.cz, dalších dvou úspěšných knih „Zeleninová kuchařka – z farmy přímo na váš stůl“ a „Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny“, fotograf a šéfkuchař oblíbené dejvické restaurace Country Life. Specializuje se na pestrou a zdravou kuchyni z rostlinných zdrojů.

Specifikace
Autor Petr Klíma
Nakladatel Smart Press
Rok vydání 2021
Počet stran 224
Jazyk CZE
Druh Kniha
Vazba Pevná bez přebalu lesklá
ISBN 978-80-88244-23-3
Rozměry 24,9 x 17,8 x 2,5 cm
Váha 0.7605000
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.