Kuchařka podle pěti elementů - Barbara Temelie; Beatrice Trebuth
Žádné hodnocení. Kód: P280388 Produktové číslo: 9788081005657
Skvělá příručka pro všechny, kteří se zajímají o zdravou výživu, stejně jako o čínskou medicínu.
V první řadě zde najdete množství receptů, rozdělených takto: čínská rýžová kaše, ranní jídla (pikantní a sladká), pokrmy z obilí, vegetariánské polévky, saláty a dipy, zeleninová jídla, pokrmy z tofu, vegetariánská jídla z luštěnin, asijské ořechové omáčky k zelenině i masu, maso, ryby, sladká jídla, koláče, chléb, nápoje (hlavně čaje, ale i jiné). Na konci každého receptu se uvádí léčivé působení daného pokrmu a doporučení v souladu s principy tradiční čínské medicíny. Další kapitoly knihy jsou: Co je to nemoc? Tepelné působení potravin. Pět elementů. Chutě. Vaření v souladu s ročním obdobím. 21 pravidel stravitelnosti.
Přílohou knihy je přehledný plakát a abecední seznam potravin, kde se uvádí, k jakému prvku potravina patří a jaký má tepelný účinek.
Autor | Barbara Temelie; Beatrice Trebuth | |
Nakladatel | Eugenika | |
Rok vydání | 2018 | |
Dotisk | 2020 | |
Počet stran | 248 | |
Jazyk | CZE | |
Druh | Kniha | |
Vazba | Brožovaná bez přebalu lesklá | |
Rozměry | 23,5 x 16,2 x 2,2 cm | |
ISBN | 978-80-8100-565-7 | |
Váha | 0.2840000 |