Lahoda - Evoluce lidských chutí - Monica Sanchezová; Rob Dunn
Žádné hodnocení. Kód: P390509 Produktové číslo: 9788027511457
Čtivá historie chuti a čichu
Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Rob Dunn a Monica Sanchezová nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? Dozvíte se o chuťových receptorech, o nichž jste ani netušili, že je máte, zjistíte, jak fermentovat mastodonta, jak paleolitické umění souvisí se sýrem, proč se podvědomě vyhýbáme hořkému a naopak milujeme sladké a slané, a mnoho dalšího. V knize Lahoda. Evoluce lidských chutí se prolínají příběhy s nejnovějšími vědeckými výzkumy provedenými u primátů i lidí; kniha se zevrubně zabývá historií chuti, která ovlivnila vývoj člověka a formovala požitky, jež nám jídlo přináší.
Autor | Monica Sanchezová; Rob Dunn | |
Nakladatel | HOST | |
Rok vydání | 2022 | |
Počet stran | 360 | |
Jazyk | CZE | |
Druh | Kniha | |
Vazba | Brožovaná bez přebalu lesklá | |
ISBN | 978-80-275-1145-7 | |
Rozměry | 21,4 x 13,4 x 2,8 cm | |
Váha | 0.3820000 |