Domů / Knihy / Učebnice, odborná literatura / Vysokoškolská výuka

Pivovarství - teorie a praxe výroby piva - Gabriela Basařová; Jan Šavel; Petr Basař


Žádné hodnocení. Kód: P394308 Produktové číslo: 9788087109779
Kniha, Havlíček Brain Team, 2022, Gabriela Basařová; Jan Šavel; Petr Basař
Dostupnost: externí sklad 47 ks
Vše 10 %
Cena před slevou: 2.800 Kč
Ušetříte: 280 Kč
Zlevněno z 2.800 Kč (Naše normální cena.)
nyní jen 2.520 Kč , plus doprava
Doba dodání: 2 - 5 Dnů
 
Pivovarství - teorie a praxe výroby piva - Gabriela Basařová; Jan Šavel; Petr BasařPrvní vydání knihy „Pivovarství“ bylo rozebráno během několika let. K druhému jsme přistoupili v loňském roce – a v letošním květnu bylo vyprodáno! Kolektiv autorů v průběhu jara a léta dále pracoval, navázal na obě dnes již rozebrané a velmi poptávané edice této zásadní publikace v oboru a výsledkem je třetí, doplněné a upravené vydání, které přijde na trh ještě letos na podzim.

Autoři opět doplnili jednotlivé kapitoly o aktuální informace týkající se nových technologií, zařízení a vědeckých poznatků včetně odkazů na nové zdroje informací. Osvědčená struktura publikace však zůstává zachována. Kniha „Pivovarství“ pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. První kapitola se zabývá surovinami potřebnými pro výrobu piva (slad, chmel a chmelové produkty, voda a pomocné suroviny). Separátní kapitola je věnována pivovarským kvasinkám. Stěžejní část publikace tvoří kapitoly, v nichž je podrobně popsána výroba piva od přípravy mladiny na varně, přes hlavní kvašení a dokvašování, filtraci (včetně odstřeďování a membránových technik) až po pasteraci a stáčení. V knize jsou porovnávány vlastnosti různých druhů piv, fyzikálně-chemická a senzorická stabilita piva, vysvětlen proces stárnutí piva a hodnocení jeho jakosti. Samostatné kapitoly se zabývají enzymy důležitými pro výrobu piva, mi krobiologií pivovarské výroby, řízením jakosti, hygienou a sanitací výrobních zařízení, energetickým hospodářstvím a problematikou odpadních vod a emisí. Závěr knihy je věnován zdravotním aspektům piva. Jednotlivé kapitoly jsou většinou zahájeny krátkým přehledem historického vývoje, následují teoretické základy, přehled používaných technologií včetně inovací, laboratorní kontroly apod. Každá kapitola je doplněna velmi bohatým seznamem literárních citací.

Kniha je rozsahem a pojetím určena studentům bakalářského, magisterského a doktorského studia pivovarství, dále pivovarským odborníkům a v neposlední řadě i nadšencům z řad laické veřejnosti, kteří se chtějí o tradičním českém oboru dozvědět více podrobností.

Specifikace
Autor Gabriela Basařová; Jan Šavel; Petr Basař
Nakladatel Havlíček Brain Team
Rok vydání 2022
Počet stran 960
Jazyk CZE
Druh Kniha
Vazba Pevná bez přebalu lesklá
ISBN 9788087109779
Rozměry 24,8 x 17,5 x 4,9 cm
Váha 1.5535000
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.