Domů / Knihy / Populárně naučná pro dospělé / Kuchařky & nápoje

Postní kuchařka - od kořene po nať - Pavel Drdel


Žádné hodnocení. Kód: P377618 Produktové číslo: 9788088244257
Kniha, Smart Press, 2022, Pavel Drdel
Dostupnost: skladem 2 ks
Vše 10 %
Cena před slevou: 499 Kč
Ušetříte: 50 Kč
Zlevněno z 499 Kč (Naše normální cena.)
nyní jen 449 Kč , plus doprava
 
Postní kuchařka - od kořene po nať - Pavel Drdel

Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela ukazuje, že to nemusí znamenat ochudit se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření.

Navzdory používání lokálních a sezónních potravin představuje pestré pokrmy ze zeleniny, luštěnin a občasného mléka nebo vajec. Bohatost, kterou nabízí letní a podzimní měsíce, uchová naložené nebo usušené a použije v zimních receptech. Kromě zimních jídel ale kniha obsahuje i dalších téměř 20 receptů z jarních, letních a podzimních surovin a tak ukazuje, že s obohacením jídelníčku o bezmasé pokrmy můžeme začít v jakýkoli den v roce.

Kniha obsahuje:
- více než 80 receptů na moderní a chutná bezmasá hlavní jídla, polévky a saláty
- 60 návodů, jak uchovat sezónní zeleninu díky fermentaci, nakládání, sušení, jak vyrobit ochucené oleje nebo netradiční nápoje
- sezónní recepty na jaro, léto, podzim i zimu z lokálních surovin
- tipy na udržitelnější, bezodpadové vaření.
- texty osvětlující postní období od Hanky Zemánkové, Martiny Viktorie Kopecké a dalších
- bonusový recept na pomalu pečený celer po znojemsku z pořadu MasterChef Česko 2022


Koupí knihy podporujete Postní sbírku Diakonie ČCE.
Postní sbírku pořádá Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie Českobratrské církve evangelické od roku 2011. Prostředky z této sbírky poputují do Libanonu, kde podpoří vzdělávání dětí z rodin, které uprchly před válkou ze Sýrie.

PAVEL DRDEL
Strakonický rodák, ambasador Postní sbírky ČCE a šéfkuchař restaurace Sůl a Řepa. Ve své restauraci spolupracuje s malými farmáři a místními dodavateli, propojuje české a zahraniční postupy a vaří lokální jídla plná chuti. Základ jeho kuchyně tak nezačíná u plotny, ale u lokálních farmářů na poli. O to více si váží každé suroviny a snaží se ji zpracovat beze zbytku. Nakládá, suší, fermentuje. Patří k zakládajícím členům jihočeského spolku čtyř restaurací Jíme Jih.

Specifikace
Autor Pavel Drdel
Nakladatel Smart Press
Rok vydání 2022
Počet stran 208
Jazyk CZE
Druh Kniha
Vazba Pevná bez přebalu matná
Rozměry 25 x 17,8 x 2,4 cm
ISBN 978-80-88244-25-7
Váha 0.6820000
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.