Domů / Knihy / Populárně naučná pro dospělé / Kuchařky & nápoje / Všeobecné a ostatní

Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni - Vladimír Mikeš


Žádné hodnocení. Kód: P403944 Produktové číslo: 9788076750869
Kniha, Dokořán, 2023, Vladimír Mikeš
Dostupnost: skladem 2 ks
Vše 10 %
Cena před slevou: 298 Kč
Ušetříte: 30 Kč
Zlevněno z 298 Kč (Naše normální cena.)
nyní jen 268 Kč , plus doprava
 
Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni - Vladimír MikešPříprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.
Specifikace
Autor Vladimír Mikeš
Nakladatel Dokořán
Rok vydání 2023
Počet stran 184
Jazyk CZE
Druh Kniha
Vazba Brožovaná s přebalem matná
ISBN 978-80-7675-086-9
Rozměry 21 x 14,5 x 1,8 cm
Váha 0.3600000
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.