Domů / Knihy / Populárně naučná pro dospělé / Dějiny & fakta / Literatura faktu

Rusko pohledem z kuchyně - Jak budovat impérium nožem, naběračkou a vidličkou - Witold Szabłowski


Žádné hodnocení. Kód: P432430 Produktové číslo: 9788076750746
Kniha, Dokořán, 2023, Witold Szabłowski
Dostupnost: externí sklad 100 ks
Vše 10 %
Cena před slevou: 449 Kč
Ušetříte: 45 Kč
Zlevněno z 449 Kč (Naše normální cena.)
nyní jen 404 Kč , plus doprava
Doba dodání: 2 - 5 Dnů
 
Rusko pohledem z kuchyně - Jak budovat impérium nožem, naběračkou a vidličkou - Witold Szabłowski

Proč s posledním ruským carem zastřelili i jeho kuchaře? Kdo se staral o Stalinův jídelníček v jeho tajné dače nedaleko Moskvy? Co dostávali k jídlu první likvidátoři černobylské katastrofy? Nová kniha Witolda Szabłowského tematicky navazuje na bestseller Jak nakrmit diktátora, tentokrát se však autor vydává po stopách kuchařů, před jejichž očima a nad jejichž pokrmy se utvářely dějiny Ruska a Sovětského svazu. V osmnácti příbězích vypráví osudy lidí, kteří vařili vůdcům země od Mikuláše II. až po Putina, ale také sovětským vojákům v Afghánistánu. Setkává se s pamětníky hladomoru na Ukrajině a blokády Leningradu, zavede nás „do kuchyně“ v obležené mariupolské továrně Azovstal. Prozradí, co jedli první kosmonauti, ale také se snaží přijít na to, kolik pravdy je na Putinově historce, že jeho dědeček vařil pro Lenina a Stalina. Především je ale tato kniha o tom, jak může být zdánlivě nevinné kuchařské umění zneužito k politickým cílům a jak ruské impérium po celé věky zdatně krmí své obyvatele propagandou. Když nahlédneme pod pokličku ruského režimu, naskytne se nám unikátní pohled na osud země od posledních záchvěvů carismu až po dnešní dobu. Ten je navíc doplněný řadou receptů různorodé kulinářské kultury Ruska a dalších národů SSSR.

 

Specifikace
Autor Witold Szabłowski
Nakladatel Dokořán
Rok vydání 2023
Počet stran 400
Jazyk CZE
Druh Kniha
Vazba Pevná s přebalem lesklá
Rozměry 21,5 x 15 x 0,4 cm
ISBN 978-80-7675-074-6
Váha 0.6640000
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.