Domů / Knihy / Populárně naučná pro dospělé / Kuchařky & nápoje / Všeobecné a ostatní

Sůl, tuk, ocet, žár - aneb jak dobře vařit - Samin Nosrat


Žádné hodnocení. Kód: P335765 Produktové číslo: 9788073356446
Kniha, LEDA, 2020, Samin Nosrat
Dostupnost: externí sklad 23 ks
Vše 10 %
Cena před slevou: 598 Kč
Ušetříte: 60 Kč
Zlevněno z 598 Kč (Naše normální cena.)
nyní jen 538 Kč , plus doprava
Doba dodání: 2 - 5 Dnů
 
Sůl, tuk, ocet, žár - aneb jak dobře vařit - Samin Nosrat

Tato netradiční kuchařka vydaná v angličtině prestižním nakladatelstvím Simon & Schuster zapůsobila jako hotové zjevení. Nejméně 20 významných deníků a časopisů včetně londýnských Times ji nominovalo na knihu roku, v žebříčku New York Times se umístila mezi bestsellery roku 2018 a získala cenu Jamese Bearda, udělovanou nejlepším kuchařským knihám. Záhy se také dočkala překladů do mnoha cizích jazyků.

Její autorka shrnula desetiletí své profesionální praxe do čtyř jednoduchých prvků, bez nichž se žádné jídlo neobejde. Sůl, která zvýrazňuje chuť, tuk, který je nositelem chuti a zároveň ovlivňuje konzistenci jídla, ocet a každá další kyselá přísada chuť vyrovnává, a pak nastupuje žár, tedy tepelné zpracování. V knize samozřejmě nechybí recepty, ale nejde zde jen o suchopárný výčet ingrediencí a popis přípravy – všechno je podáno vtipně a se švihem. Podobně originální a výstižné jsou i ilustrace a množství grafů, které napoví i začínajícím kuchařům a kuchařkám, jak, proč a kdy co uvařit a s čím jednotlivá jídla kombinovat. Ačkoliv je dost prostoru věnováno různým úpravám masa, na své si přijdou i vegetariáni. Na samý závěr jsou uvedena vzorová menu pro různé příležitosti. Věříme, že se tato kniha stane vítaným obohacením nejen knihovniček, ale zejména kuchyní českých čtenářů a čtenářek.

Specifikace
Autor Samin Nosrat
Nakladatel LEDA
Rok vydání 2020
Jazyk CZE
Druh Kniha
Vazba Pevná bez přebalu lesklá
Rozměry 28,5 x 19,5 x 3,1 cm
ISBN 978-80-7335-644-6
Váha 1.3050000
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.